LUCULLUS Forralt bor por ízesítő 60g

300 Ft

60 g

Availability: 2 készleten

Cikkszám: SSELE133 Kategória: Címkék: , , , ,

Összetevők

Kristálycukor, Kristályvanillin, Aroma

Búzalisztet is felhasználó üzemben készült.

Elkészítés és tárolás

Receptek

Almás-fahéjas kókuszos golyók

Hozzávalók 40 darabhoz:
20 dkg reszelt étcsokoládé, 15-20 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 tojásfehérje, 1 alma, 1 mokkáskanál Lucullus őrölt fahéj, a közepükbe 40 szem magozott meggy, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál Forralt bor ízesítő, egy teáskanál rum, 3 evőkanál cukor, a forgatáshoz: kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A csokoládét, a diót, a porcukrot, a rumot, a lekvárt, a tojásfehérjét és a fahéjat keverjük össze egy tálban. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd vágjuk apró kockákra és adjuk a masszához.
2. A bort forraljuk fel a fűszerkeverékkel és a cukorral, majd adjuk hozzá a meggyet, és a tűzről levéve hűtsük ki. Ha kihűlt, a meggyet szűrjük le és a bort adjuk a keverékhez. Végül annyi kekszet keverjünk a masszába, hogy az jól formázható legyen.
3. Ha a massza kellően összeállt, nedves kézzel formázzunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy szem meggyet bújtassunk.
4. A golyócskákat kókuszreszelékben forgassuk meg és mignonpapírba téve kínáljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Elkészítés és felhasználás

Hozzávalók:
1 liter vörös- vagy fehérbor, 1 tasak Lucullus forralt bor ízesítő.
Felhasználási javaslat:
A bort melegítsük forrásig és adjuk hozzá a tasak tartalmát. Ízlés szerint tovább édesíthetjük kristálycukorral.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Gyártó Neve és Címe

Gyártó címe

Szilasfood Kft.
2143 Kistarcsa
Nagytarcsai út 6.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Call Now ButtonSöci hívása