Red Bull energiaital 0,25l

639 Ft

Red Bull energiaital 0,25l

Availability: 134 készleten

Cikkszám: SSENE104 Kategória: Címkék: ,

Élénkíti a testet és a szellemet. A Red Bull energiaital különleges összetétele a legmagasabb minőségű összetevőket tartalmazza

Egy 250 ml űrtartalmú doboz Red Bull energiaital 80 mg koffeint tartalmaz.

A Red Bull vízben oldódó vitaminokat tartalmaz. A vízben oldódó vitaminokat a szervezet rövidebb ideig raktározza, mint a zsírban oldódó vitaminokat. A vízben oldódó vitaminok a vérplazmán keresztül keringenek, és a szervezet által nem hasznosított mennyiség kiürül a testünkből. A vízben oldódó vitaminok közé tartozik a B vitaminok csoportja, pl. a niaciamid (B3 vitamin), a pantoténsav (B5 vitamin), a B6 és a B12 vitamin – ezeket a Red Bull mind tartalmazza.

A Red Bull Energiaital cukorrépából nyert cukorral készül.

A Red Bull Energiaital 11g/100ml cukrot tartalmaz. Ez a cukormennyiség nagyjából megfelel az alma- vagy narancslé cukortartalmának.

Összetevők

Víz; Szacharóz; Glükóz; Étkezési sav (citromsav); Szénsav; Savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-karbonátok, magnézium-karbonát); 0,12% L-arginin; 0,03% koffein; Vitaminok (niacin, pantoténsav, B6, riboflavin, B12); Aroma; Színezék (karamell)

Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók

A Red Bull története

Chaleo Yoovidhya 1976-ban mutatta be Krating Daeng nevű italkészítményét Thaiföldön; a név magyar jelentése: „vörös gaur”. A készítőt a Lipovitan nevű energiaital inspirálta. Ennek fő összetevője a taurin, és előszeretettel fogyasztották a thai kamionsofőrök és fizikai munkát végzők. Amikor 1982-ben Thaiföldön járt, Dietrich Mateschitz rájött, hogy a Krating Daeng fogyasztásával sokkal gyorsabban leküzdheti az utazás közbeni gyors időzóna-váltásból eredő, úgynevezett „jet lag” hatását. Mateschitz 1984-ben Yoovidhyával társulva megalapította a Red Bull GmbH-t, amelyet azután világpiaci márkává fejlesztettek. A Red Bull vállalatba mindkét fél 500 000 USA dollárt fektetett, amivel a cég részvényeseivé váltak. Yoovidhya és Mateschitz az új vállalat részvényeinek 49-49 százalékát birtokolták. A fennmaradó 2 százaléknyi részvény Yoovidhya fiára, Chalermre szállt, de a megállapodás értelmében Mateschitz lett a vállalat tényleges vezetője. A termék 1987-ben, Ausztriában jelent meg a piacon.

A Red Bull 1992-ben lépett a nemzetközi piacra, elsőként Magyarországon és Szlovéniában. Az Egyesült Államokban Kaliforniában került először a polcokra, 1997-ben, a Közel-Keleten pedig 2000 óta kapható. 2008-ban mind Chaleo, mind Mateschitz szerepelt a magazinnak a világ 250 leggazdagabb emberét tartalmazó listáján, nettó 4 milliárd USA dollárnyi becsült vagyonukkal.

A Red Bull székhelye Ausztriában, a Salzburg közelében fekvő, mindössze 1500 lakosú Fuschl am See nevű faluban található. A szigorúan őrzött és egyedi küllemű székházon nem látható a vállalat emblémája.

Délkelet-Ázsiában a Krating Daeng a Red Bull emblémát és nevet is R az ital dobozán, ezért gyakran tévesztik össze a kettőt. Ennek ellenére két különböző, eltérő marketinggel rendelkező, más-más piacokra szánt termékről van szó. A fő különbségek között említendő, hogy a Red Bull vékony, magas, kék-ezüst színezetű dobozokban kerül a polcokra, a thaiföldi Red Bull – vagyis a Krating Daeng – doboza viszont alacsonyabb és aranyszínű. Ezen kívül az ízük is eltérő. A Red Bull Energiaital kevesebb cukrot tartalmaz, viszont szénsavas.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Call Now ButtonSöci hívása