Popcorn 1 db-os sós

379 Ft

Popcorn 1 db-os sós

Availability: 4 készleten

Cikkszám: SSNAS137 Kategória: Címkék: , , , , , ,

A kukorica magja három részből áll: perikarpa, csíra és endoszperma (magbelső). Lehet rizs alakú (hegyes végű) és gyöngy alakú (tompa végű). A kipattant szem lehet lepkeformájú (butterfly) és gomba alakú (mushroom). A szem akkor pattan, ha a melegítés hatására a mag belül 177 °C hőmérsékletre hevül. Optimális nedvességtartalma: 12-14% (genotípustól függően).

Fogyasztható natúr, fűszeres, édes, vajas, ropogós vagy ragadós formában. Az egyik legkedveltebb csemege a mozikban a popcorn, de szabadtéri rendezvényeken, sporteseményeken is árusítják. Többféle ízesítésben kapható, általában papírzacskóban árulják fél- illetve egyliteres kivitelben. A legjobb frissen, de kihűlt állapotban is lehet fogyasztani.

Hagyományosan gázsütő fölött, szabadtéren készítették, a magok folyamatos rázásával (és ezáltal a láng fölötti cseréjével).

Házilag is elkészíthető, ekkor a még ki nem sütött magokat sterilen lezárt papírzacskóban árulják. Ezt a változatot mikrohullámú sütőben lehet elkészíteni. Létezik alumíniumfóliába csomagolt változat is, ezt gázláng fölött kell melegíteni.

A magok sütés közben hangos, pattogó hangok közepette térfogatuk többszörösére növekszenek. A sütést kb. addig kell folytatni, amíg az utolsó mag is kipattan.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Call Now ButtonSöci hívása