Pilsner Urquell dobozos sör 0,5l

439 Ft

Pilsner Urquell dobozos sör 0,5l

Availability: 179 készleten

Cikkszám: SSSOR110 Kategória: Címkék: , , , ,

A pilzeni sörgyár sörfőző mestere, Joseph Groll 1842-ben alkotta meg a világ első „arany” sörét, a Pilsner Urquellt. Ahol a reklámtörvény ezt megengedi, a világ legjobb söreként hirdetik: »World best beer«.

A leghíresebb cseh sört Josef Groll bajor serfőzőmesternek köszönhetjük. Cseh hívásra Plzeňbe ment, ahol a már Bajorországban kipróbált alsóerjesztés módszerét a kiváló cseh alapanyagokkal, a különleges sima héjú árpával, komlóval, és kristálytiszta helyi vízzel készítette és rézüstöket használt. Ragaszkodott a sörfőzdében végzett saját malátázáshoz is. Az eljárás lényege az volt, hogy az erjesztőkádak hőmérsékletét mindig alacsonyan, 5-9 Celsius-fok között kellett tartani.

Az eljárás

Az alsóerjesztés új technológiája, az ősforrás (innen az ‘Urquell’ elnevezés) tiszta vize és a híres žateci komló egy addig ismeretlen ízvilággal ajándékozta meg Csehország barátait. A gyár alatt lévő, mintegy tíz kilométer hosszúságú, állandóan 0-3 C° hőmérsékletű barlangrendszerben történő, különösen hosszú idejű ászkolás olyan sört eredményezett, amely minden sörbarát elismerését kivívta Csehországban és külhonban egyaránt.

A sör különleges ízét ma is az adja, hogy a főzési eljárás során a cefrét rézedényben, közvetlen láng felett, az átlagosnál valamivel hosszabb ideig forralják. A sör másik titka a helyi alapanyagokban rejlik, a žateci aromakomló, a cseh árpa, a speciális sörélesztő és a különlegesen lágy víz adja egyedi ízét.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Call Now ButtonSöci hívása