Sale!
,

Portorico 40 rum 0,5l

4.299 Ft

Portorico rum 0,5l

Availability: 1 készleten

Cikkszám: SSSZE123 Kategóriák: , Címkék: , , ,

A barna rumoknak nagy tradíciójuk van a magyar fogyasztók körében. A Portorico már a két világháború között is elérhető volt és nagy népszerűségnek örvendet.

A Portorico 60 sokak által ismert és kedvelt ital, melyet leginkább koktél alapanyagokként használnak, vagy shotként fogyasztják.

A Portorico 40 jellegzetes ízével és illatával a forró trópusok hangulatát idézi. Az ital illatában vaníliás, cseresznyés jegyek bújnak meg, ízében enyhe puncsosság érezhető, mely leginkább kólával, vagy gyömbérrel felöntve teljesedik ki.

Forrás: Zwack

rum a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. A tiszta párlatot általában tölgyfa hordókban érlelik, és gyakran karamellel színezik. Az évekig érlelt rumok elnevezése gyakran „ron añejo” („érlelt rum”) vagy „ron viejo” („idős rum”). Általában 37,5–60% alkoholtartalommal palackozzák.

A világ rumtermelésének nagyobbik része a Karib-térségben és Latin-Amerikában összpontosul. A térség rumtermelő országai a Dominikai Köztársaság, Martinique, Guatemala, Kolumbia, Venezuela, Bolívia, Barbados, Jamaica, Saint Lucia, Trinidad és Tobago, Puerto Rico, az Amerikai Virgin-szigetek, Brazília, Haiti, Belize, Grenada, Guyana, Peru és Kuba. Szintén ismert rumtermelők a spanyol Kanári-szigetek, Ausztrália, a Fidzsi-szigetek, Mexikó, Hawaii, a Fülöp-szigetek, India, Réunion, Mauritius és a Dél-afrikai Köztársaság. Európában Franciaország, Spanyolország és Portugália rendelkezik komolyabb rumhagyománnyal, eredetvédett rumokkal.

Eredetileg a könnyű rumokat főként koktélokban, míg az arany és sötét fajtákat magukban fogyasztották vagy konyhában használták, de ma már ez utóbbiak is inkább koktélösszetevőkként népszerűek. Hosszabban érlelt, felső kategóriás rumok is léteznek azonban, melyeknek – például a minőségi whiskyhez hasonlóan – önmagukban vagy jéggel fogyasztva is magas az élvezeti értékük.

A Karib-szigetek kultúrájának meghatározó eleme a rum, és gyakran a Brit Királyi Haditengerészethez vagy a kalózokhoz kötik. A rum fizetőeszközként is működött, például a rabszolga-kereskedelemben, szervezett bűnözésben vagy felkelésekkor (például az amerikai függetlenségi háborúban vagy az ausztrál rumlázadás alatt).

Nevének keletkezéséről a cukor latin nevének (saccharum) rövidülése tűnik a legvalószínűbbnek. Más források szerint a rumbillion, „zűrzavar” szóból ered.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Call Now ButtonSöci hívása